Hijskettingen op maat | De ultieme oplossing voor je hijsbehoeften

Hijskettingen zijn een onmisbaar onderdeel van veel industriële en bouwtoepassingen. Ze vormen een betrouwbaar en veilig middel om zware lasten te heffen en te verplaatsen. Maar niet elke hijsklus is hetzelfde, en soms voldoen standaard hijskettingen niet aan de specifieke eisen van een klus. In deze gevallen kunnen op maat gemaakte hijskettingen de ideale oplossing zijn. Of je nu voor een voorloper, hijsketting tweesprong, driesprong of zelfs een viersprong kiest, de keuzes zijn bijna eindeloos. 

Hijskettingen  op maat | De ultieme oplossing voor je hijsbehoeften

Voordelen van op maat gemaakte hijskettingen

  • Perfecte pasvorm: Op maat gemaakte hijskettingen zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van je hijswerkzaamheden. Dit betekent dat ze exact op lengte en werklast worden gemaakt, zodat ze perfect passen en maximale veiligheid bieden.

  • Meer veiligheid: Op maat gemaakte hijskettingen worden vervaardigd volgens strenge normen, zodat ze voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Ze worden ook gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat ze duurzaam zijn en zware lasten aankunnen.

  • Verbeterde efficiëntie: Op maat gemaakte hijskettingen zijn ontworpen om zo goed mogelijk samen te werken met de apparatuur, zodat ze ladingen snel en efficiënt kunnen heffen en verplaatsen.

 

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bestellen van op maat gemaakte hijskettingen:

  • Draagvermogen: Het draagvermogen van de hijsketting is een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bestellen van een op maat gemaakte ketting. Het is van groot belang dat de ketting het gewicht van de te hijsen last aankan.

  • Lengte van de ketting: De lengte van de ketting is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het bestellen van een op maat gemaakte hijsketting. Het is belangrijk dat de ketting lang genoeg is om de last te bereiken en dat hij veilig kan worden bevestigd. Het is ook mogelijk om inkorthaken aan de ketting te laten bevestigen. Met inkorthaken kan de ketting (tijdelijk) ingekort worden. Zo kan de hijsketting voor diverse hijsklussen gebruikt worden. 

  • Materiaal: Het materiaal van de ketting is ook zeer belangrijk, omdat het de sterkte en duurzaamheid van de ketting bepaalt. Gangbare materialen zijn Grade 80, Grade 100 en zelfs Grade 120, daarnaast is het ook mogelijk om een roest vrij stalen hijsketting op maat te maken.  

  • Haken: We hebben een breed assortiment aan hijshaken, veilige hijshaken die aan de hijsketting bevestigd kunnen worden.

Kortom, op maat gemaakte hijskettingen bieden een reeks voordelen, waaronder verbeterde veiligheid, verhoogde efficiëntie en een perfecte pasvorm voor je specifieke hijsbehoeften. Bij het bestellen van een op maat gemaakte hijsketting is het belangrijk rekening te houden met factoren zoals draagvermogen, kettinglengte en materiaal, om er zeker van te zijn dat de ketting aan de gestelde eisen voldoet. Met een op maat gemaakte hijsketting kun je erop vertrouwen dat je hijswerkzaamheden veilig, efficiënt en succesvol zullen zijn.


Benieuwd hoe we hijskettingen assembleren? Bekijk dan onderstaande video! 

 
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te bieden.