Tips en Tricks | Trappen

Trappen zijn onmisbaar! Er zit wel een groot verschil in welke trap u gebruikt. Trappen die in een professionele werkomgeving worden gebruikt, moeten namelijk voldoen aan een aantal eisen. Een huis-tuin- en keukentrap wordt dus al lang niet meer geaccepteerd in de industrie. Dat is maar goed ook, want of u nu op kleine of hoge hoogtes werkt, het moet veilig zijn! Een gecertificeerde trap van hoge kwaliteit is duurzaam en helpt u bij het beperken van de valrisico’s.

Tips en Tricks | Trappen

Veilig werken

Aan werken op hoogtes zitten natuurlijk risico’s gebonden. Of het nu gaat om werkzaamheden op kleine of hoge hoogtes, wij maken het graag zo veilig mogelijk! Stap een naar veilig werken is gebruikmaken van veilige materialen. De industrietrappen die u vindt in ons assortiment, bestaan uit zeer stevige constructies die een verbinding vormen tussen vlakken die op twee niveaus liggen. Zo kunnen personen gemakkelijk en veilig op gewenste hoogtes werkzaamheden uitvoeren. Alle trappen voldoen aan de NEN EN 131 en de NEN 2484 norm. Wanneer u klimmateriaal aanschaft dat voldoet aan deze normeringen, dan kunt u bij een onverwachte inspectie aantonen dat er met veilig materiaal wordt gewerkt.

Assortiment

Voor iedere klus hebben wij een passende veilige trap. Alle trappen uit het assortiment zijn gemaakt van aluminium materiaal, waardoor het eigen gewicht enorm licht is, maar de trap ijzersterk. Het in en uitklappen gaat met alle trappen binnen een handomdraai. Dit samen maakt de trappen multi-inzetbaar. Wilt u nog meer flexibiliteit? Dan is een dubbele trap wellicht een goede optie. Aan beide zijde is de dubbele trap voorzien van treden, waardoor er vanuit diverse punten op hoogte gewerkt kan worden. Bij een enkele trap bevinden de treden zich aan één zijde. Dit maakt de trap lichter in eigen gewicht. Voor extra veiligheid bieden wij ook trappen met een steunbeugel. Hier kan een persoon zich aan vasthouden wat zorgt voor meer stabiliteit tijdens werkzaamheden. De trappen worden geheel op maat gemaakt, waardoor u zelf kunt bepalen over hoe veel treden de trap moet beschikken. Wanneer het gewenste aantal ontbreekt, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Mammoet en Bison

Binnen het Mitari assortiment hebben we trappen in het model Mammoet of Bison. Het grootste verschil is dat de trappen van het model Mammoet dubbel gepopt zijn. Dit betekent dat er extra nagels in de zijkant van de traptreden zijn geslagen, wat zorg voor extra stevigheid. De Bison modellen zijn enkel gepopt, desalniettemin heeft dit model trap ook diverse voordelen! Zo hebben de Bison trappen een vuil werende coating en extra grip door de brede antislip trapvoeten. Kies altijd het model trap dat het beste past bij de werkzaamheden en de werkomgeving waarin deze gebruikt gaat worden.

Keuringen trappen

Om de veiligheid van de trap te kunnen waarborgen adviseren we om jaarlijks minimaal één keuring uit te laten voeren door een deskundige keurmeester. De deskundige keurmeester kijkt naar het materiaal en of er geen vervormingen of slijtages zijn ontstaan. De trap wordt in zijn geheel gecontroleerd volgens de NEN 2484 eisen. Wanneer de trap onveilig is, dan wordt dit aangeduid met een afkeursticker. De trap dienst dan buiten gebruik te worden gesteld.

Gerelateerde producten

 
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te bieden.