Tips & Tricks | Welke hijslus heb ik nodig?

Hijslussen worden doorgaans het meest gebruikt in de productie- en bouwsector. Denk aan het verplaatsen van prefab-betonconstructies. De hijslussen kunnen dienen als tijdelijk hijspunt voor een dergelijk prefab constructie van beton. Met de hijslussen van het merkt Mitari vergemakkelijk je het veilig transporteren en verplaatsen van constructiedelen, maar welke hijslus past bij jouw hijsklus? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden in deze tips en tricks blog.

Tips & Tricks | Welke hijslus heb ik nodig?

Goliath vs David

Om te beginnen heeft Hijsjob een tweetal soort hijslussen in het assortiment; Goliath en David. Het grootste verschil tussen deze twee soorten is dat de lus bij de David direct aan de schroef is bevestigd. Bij de Goliath is de hijslus door de schroef heen gehaald. Van de Goliath hebben we twee variant, een met een 8-persing en een met een O-persing. De Goliath lussen kunnen vrij bewegen, waardoor deze geschikt zijn voor gebruik in hoeken tot 90°. We hebben hijslussen in het assortiment van Mitari tot een WLL van 17.500 kg. De David hijslussen kunnen door de directe verbinding aan de schroef enkel in rechtstandige positie tot 45° gebruikt worden. Dit maakt het type ook geschikt voor de minder zware hijsklussen met lasten vanaf 900 kg. Kies de soort lus die pas bij de hijssituatie en de last waar je mee gaat hijsen.

Metrisch versus RD

Zowel de Goliath als de David variant is verkrijgbaar in diverse afmetingen metrische schroefdraad of een ronde draad (RD). De metrische schroefdraad heeft een hoekige draad, terwijl de RD een ronde draad heeft die is gesneden volgens RD DIN 405/ DIN 20400.

Veiligheid

De hijslussen van het merk Mitari zijn kwalitatief hoogwaardig, waardoor ze een lange levensduur hebben. Alle hijslussen zijn voorzien van een gekleurd label. Dit label geeft de veilige werklast van de hijslus aan, waardoor je deze snel kunt identificeren. De hijslussen voldoen aan de gestelde norm: Machine richtlijn 2006/42/EG. In onze webshop kun je gemakkelijk een EKH-certificaat bij je levering aanschaffen. Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Gerelateerde producten

 
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te bieden.