Tips & Tricks | Ladingspanners en spankettingen

Er zijn verschillende manieren waarop je een lading kunt zekeren. Vaak worden hier de welbekende spanbanden voor gebruikt, maar wanneer een lading hiermee niet veilig gezekerd kan worden, bieden spankettingen in combinatie met ladingspanners een goed alternatief. Spanbanden hebben vaak een maximale capaciteit van 10.000 kg, terwijl ladingbinders en spankettingen gebruikt kunnen worden tot een maximum van 20.000 kg.

Tips & Tricks | Ladingspanners en spankettingen

Zo werkt het

Voordat het zekeren van de lading kan beginnen, moeten spanmiddelen altijd visueel geïnspecteerd worden op eventuele gebreken. Check ook altijd hoe je de lading moet zekeren, of de middelen geschikt zijn en of de maximale last niet wordt overschreden. Het is belangrijk dat het zekeren gebeurd in alle richtingen. De spankettingen zorgen ervoor dat de lading op zijn plek blijft en met de ladingspanners worden de kettingen onder spanning gezet. Bij gebruik moeten de kettingen, maar ook eventuele haken en spanners, beschermd worden tegen (scherpe) hoeken. Zorg ervoor dat je de haak nooit belast op de punt, zo voorkom je gebreken aan de spanmiddelen.

Kwaliteit

In ons assortiment hebben we spanmiddelen die gemaakt zijn van Grade 80 en Grade 100 materiaal. Spankettingen zijn leverbaar met een EKH-certificaat en voldoen aan de EN12195-3 normering. Ladingbinders en spankettingen zijn scherp geprijsd en direct uit voorraad leverbaar. Ze kunnen worden uitgevoerd met ogen, diverse haken, gaffels en inkorthaken, gezekerd met een klep. Het is ook mogelijk om combinaties samen te stellen. Rateldelen zijn voorzien van een uitdraaibeveiliging voor extra zekerheid.

Op maat

Ladingspanners en spankettingen zijn te bestellen in verschillende lengtes en uitvoeringen, maar ook leverbaar op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Heb je een product in een andere maat of uitvoering nodig? Neem dan contact met ons op, wij geven jou vakkundig advies. Bekijk hier ons assortiment spanmiddelen.

Gerelateerde producten

 
🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te bieden.